Wedstrijd de haagse karper boys

 

 

 

Donderdag nacht 31-03-2017 viswedstrijd van de haagse karper boys.

 

We vertrekken om 5.30 uur naar frankrijk tot aan de franse grens gaat alles goed iedereen mag door rijden op een na (mike holleman) die moest aan de kant voor een controle de rest mocht door rijden,bij de eerst volgende tank station zijn we gestopt om op mike te wachten na tien minuten kwam hij aan (alles na gekeken vragen stellen en met zijn hond op de foto)bakkie koffie en een broodje zijn we weer door gereden.

 

Om 13.00 uur kwamen we aan op het complex van lac du grand fontenay na een ontvangst kregen we al snel te horen dat er op de stekken die stroom zouden hebben geen stroom was en dat er de laatste tien dagen ongeveer 40 vissen dood waren  gegaan.

 

Iedereen ging naar zijn stek 16.00 uur start van de wedstrijd er werden wat vissen gevangen de eerste dag maar de meeste vissen lagen dood, bij aan komst werd on vertelt dat we alle dode vissen moesten melden dat was niet te doen omdat erop het hele meer dode vis lag.

 

Contact op genomen met  globalfishtravel  en alles uitgelegd wat er gaande was.

 

De tweede dag was niet veel beter er werd wel wat vis gevangen maar niet wat je wil vangen alles was tussen de 6 en de 12 kilo wel was, zaterdag was joachim van globalfishtravel aanwezig om zelf te zien wat er aan de hand was met het meer na een rondje om het meer vertelde de mensen van het meer dat ze de dode vissen hebben laten onder zoeken door een dieren arts, daar kwam aan het licht dat de vissen een long ziekte hebben dat was wel te zien omdat de vissen bij alle inlaat punten van vers water lagen naar zuurstof te happen en hebben allemaal rare witte vlekken en blijven lang op een plek liggen en zwemmen bijna niet.

 

De derde dag werd er hier en daar een visje ge vangen de zwaarste vis was nu van gerrie stek 12/13 met een gewicht van 16 kilo dus iedereen wist wat ze moesten doen om eerste te woorden.

 

De vierde dag die nacht werden de laatse vissen gevangen maar gerrie had de grootste vis gevangen.

 

Uitslag 2017

 

1e gerrie/niels stek 12/13

 

2e opa hans/mooney stek 14

 

3e willem/ronnie stek 3

 

4e henk/tukker stek 8/9

 

Ondanks de slechte vangsten hebben we weer een een geweldig weekend gehad.

 

 

 

PS

 

Wat je over dit water kan zeggen is de stekken zijn echt top de douche en het sanitair zijn ook top het water ziet er op het eerste gezicht goed uit.

 

Maar ik denk dat (globalfishtravel) dit water nog maar eens goed na moet kijken als er karpers zijn uitgezet tussen de 6 en 10 kilo dan denk ik niet dat er op korte termijn een 30 kilo vis gevangen zal woorden.

 

Dat er wat met het water aan de hand is dat staat vast als je zo veel dode vissen vindt in vier dagen tijd van het bestand dat ze uitgezet hebben er al bijna de helft dood is zal er toch wat moeten gebeuren om het vissen daar ook aantrekkelijk te maken.